Как се лекува еректилната дисфункция?

Когато основната причина за еректилната дисфункция се лекува, състоянието обикновено утихва. На консултация с уролог се предписват правилните за случая медикаменти. Има медикаменти с перорално приложение, които помагат на мъжа да получи ерекция или да удължи получената ерекция. Тези медикаменти не могат да бъдат приеамни от мъже със сериозни медицнски състояния като например сърдечни заболявания. Тогава биват предложени други варианти на лечение. Тези варианти включват механични помощни средства като вакуумни помпи или импланти в пениса. Тяхното приложение и използване се обяснява от лекаря.

Мъж с такива проблеми трябва да обмисли и намаляване или спиране на алкохола и тютюнопушенето. Така се намалява риска от еректилна дисфункция, както и от други сериозни медецински състояния.

Методи намаляващи стреса, като медитация и терапия могат да бъдат полезни при лечение на еректилна дисфункция причинена от стрес. Необходими са достатъчно сън както редовни физически упражнения, които да намалят до минимум възможността от появявата на еректилни проблеми дължащи се на стреса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *