Камъни в бъбреците

Камъните в бъбреците са най-често срещаната патология, с която се занимава урологията и са причина за голяма част от прегледите в практиката на един уролог.

Кога трябва да се извика лекар?
Ако имате бъбречни камъни, може би вече знаете колко болезнено може да бъде. Най-мого камъни от бъбреците се елиминират от тялото, без помощтана лекар. Но понякога един камък, не може да премине спонтанно и дори може да нарастне с времето в по-голям. Вашият лекар може да помогне.

Трябва да се извика лекар, ако имате някой от следните симптоми:

  • силна болка в гърба или настрани, че няма да замине
  • кръв в урината
  • повишена температура и втрисане
  • повръщане
  • урина, която мирише лошо или изглежда мътен
  • едно усещане за парене при уриниране

Тези симптоми могат да бъдат признаци на бъбречни камъни, които се нуждаеят от лекарско внимание.

Какво правят бъбреците ми?

Бъбреците Ви са органи с бобовидна форма, всеки от тях с размера на юмрук. Те са разположени в близост до средата на гърба, точно под гръдния кош, по един от всяка страна на гръбначния стълб. Бъбреците са сложни колектори за боклука от тялото. Всеки ден, бъбреците преработват около 200 части кръв, за да отделят около 2 части на отпадъчни продукти и допълнително вода. Отпадъците в допълниние с вода образуват урината, която се влива в пикочния мехур през уретерите. Пикочния мехур съхранява урината, докато не отидете до тоалетната.

Отпадъците в кръвта Ви идват от нормалното разпределение на активните мускули и от храната, която ядем. Вашето тяло използва храната за енергия и саморегенериране.След като тялото ви е усвоило храната от която се нуждае, отпадъците, са изпращат в кръвта. Ако бъбреците Ви не премахва тези отпадъци, те ще се натрупват в кръвта и да увредят тялото ви.

В допълнение към премахване на отпадъци, бъбреците Ви помогне за контрол на кръвното налягане.

Полезна информация:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *