Какво представлява късия френулум?

Френулума е кожна гънка подобна на юздичката под езика.  Това е кожата под главичката на пениса, която свързва препуциума. Ако френулума е твърде къс, когато пениса е еректирал, кожата на пениса не може да бъде опъната до край, което причинява болки. По време на сексуален акт, поради тези причини, може да се случи френлума да се скъса и да започне да кърви.  Ако това се случи, мястото на кървенето трябва веднага да бъде притиснато, както и да бъде потърсена медицинска помощ. Обикновено ще бъдат направени няколко хирургични шева на мястото на кървенето.

Късия френулум (още наричан и късо гемче) се среща при около 5 % от необрязаните мъже на възраст между 15-30 години. Някои мъже може да преминат през целия си живот, страдайки от болка и кървене, без дори да подозират за проблема. Много мъже дори не знаят и че съществува лечение. Степента на плътност и дебелина на френулума са вариращи.

Лечението на къс френулум е обикновена хирургчина намеса, като няма нужда от обрязване.

Късия френулум може да бъде коригиран с обикновен хирургически разрез под локална анестезия. След това раната се оставя да зарасне няколко дена като няма нужда от шевове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *