Митовете за мъжкото здраве!

Разговорът за мъжкото здраве и всички въпроси свързани с него винаги е бил табу и много по прикрит отколкото тази за женския пол. Това има своето логично обяснение, което сякаш най-лесно може да бъде дадено, ако бъдат изяснени няколкото основи заблуди за здравето на мъжете, които са станали популярни по една или друга причина.

Мъжете са равнодушни към собственото здраве!

Това схващане вероятно се е оформило, защото мъжете рядко говорят за здравословните си проблеми на глас и не пият демонстративно купища таблетки на работното място. Все пак мъжа трябва да изглежда силен и здрав и да привлича женското внимание именно с тези си камества, отколкото с жалби и съжаление. Но това не доказва тяхното невнимание към здравето им. Просто разговорите за формула 1 и сноуборд са по-интересни и мъжествени. Оплакванията от здравословни проблеми сред мъжка компания автоматично те превръща в “кекав”, което означава да загубиш авторитета си, а пред жените, да загубиш достойнството и шансовете си да ги впечатлиш.

Медицинските проучвания обаче показват, че в действителностоколо 40% от мъжете сериозно са разтревожени за своето здраве и за здравето на своите близки и приятели.

Мъжката менопауза или климакс.

Такова чудо не съществува. В мъжете генетично е залижено да са полово активни през целия им живот.
Не се знае кой е точно и защо е въвел този термин – фармацевтичните фирми или мъжете, чиито възможности с възрастта намаляват, но със сигурност няма научно потвърждение на този факт. Може би са имали предвид андропаузата, която настъпва с възрастта и намаляването на производството на мъжките хормони, но тя се разлимава коренно и женския климакс.

Съществува още една заблуда – че нивото на сексуалното желание при мъжете до голяма степен зависи от нивото на тестостерона в тяхната кръв. В действителност андропаузата и андронедостатъчността не засягат всички мъже. Промените в мъжката полова активност с достигането на зряла възраст се обяснява с други фактори. По-възрастният мъж е по-зависим от времето и здравословното си състояние, пушенето и неправилното хранене. Затова, в зависимост от състоянието на организма, на мъжа му е необходимо повече време за настъпване на ерекцията.

Пътят до сърцето на мъжа минава през стомаха.

Популярното поверие е че любовта на мъжа минава през стомаха му. Т.е. колкото по-вкусно готви жената, толкова повече мъжа ще я хареса. Това не е вярно и актуалните проучвания показват, че физическите качества и съблазнителни форми много повече привличат мъжете, отколкото кулинарните умения!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *