Нашите медици позлатени в Англия!

20140209-131234.jpgНа фона на антибългарската истерия във Великобритания, клиниките на острова се канят да гушнат 200 наши медицински сестри, акушерки и болногледачи. Предлагат им постоянни договори и заплати до 5200 лева, съобщиха от Агенцията по заетостта. У нас медсестрите получават около 10 пъти по-малко като ежедневно им се налага да работят в ужасни условия – без консумативи и бе никакво уважение за ценния им труд.
За длъжността „обща медицинска сестра в болница“ се търсят 100 българи, които трябва да имат поне 6 месеца опит по специалността и да владеят свободно английски. Предлаганите заплати за тази позиция започват от 2200 лири.
Още 100 българи ще могат да заминат на острова като асистент-болногледачи. Те ще се грижат за болни хора в домашни условия. Изискванията са да имат квалификация на медсестри и акушерки, като опитът е препоръчителен, но не задължителен. За 37,5 работни часа на седмица ще получават месечна заплата от 1200 лири.
Остава да попитаме българските управляващи, как ще мотивираме нашите лекари и сестри, в които са инвестирани милиони за образование и кавалификация, да не напускат страната?
Нима не осъзнавате, че в България също има болни хора, които се нуждаят от грижи, само че скоро няма да остане кой да ги лекува!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *